Pravila ponašanja na sajtu

Pravila koja važe za sve članove sajta i foruma
IgorM.-Serb
Prijatelj sajta
Postovi: 3494
Pridružio se: Uto Jan 05, 2016 1:09 am

#1

Pravila
 
1.      Balkan photography je sajt u privatnom vlasništvu. Pristup  sajtu (zajednici i forumu) je potpuno slobodan. Registracija na forumu je obavezna  radi pisanja poruka i pristupu celokupnom materijalu sajta. Registracijom  na sajt prihvatili ste sva pravila Balkan photography sajta.

2.      Dozvoljeno je registrovati  samo jedan korisnički nalog. Više korisničkih naloga istog člana će biti uklonjeni bez prethodne najave. Vaše korisničko ime ne sme biti uvredljivog, provokativnog ili dvosmislenog sadržaja, niti sadržati neku reklamnu adresu. U protivnom će članovima sa neadekvatnim korisničkim imenom biti uskraćeno gostoprimstvo. Zabranjeno je korišćenje tuđih korisničkih naloga.

3.      Tekstovi i tutorijali obljavljeni na sajtu autorsko delo članova i svaki član foruma je odgovoran za sadržaj poruke koju objavi. Sajt Balkan photography se odriče svake odgovornosti za sadržaj tih poruka. Postavljanjem poruke ili autorskog dela na forum, postajete saglasni da sajt Balkan photography bez nadoknade koristi (u okviru sajta)  vaše delo u neograničenom vremenskom periodu i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja sa sajta  bez saglasnosti administracije foruma. Sajt  Balkan photography ne  sme koristiti tekstove i tutorijale  u komercijalne svrhe (prodaja,preprodaja, distribucija itd...) bez prethodne pisane saglasnosti samog autora.

4.      Neverfikovani članovi su dužni da pre objavljivanja tutorijala pošalju isti, na verfikaciju od strane administratora. Administracija ima pravo da u svakom trenutku ukloni tutorijal sa sajta.   

5.      Balkan photography će u svakoj prilici pružiti punu podršku zaštiti prava ličnosti, privatnosti i autorskih prava svim licima koji imaju ostvarivati svoj pravni interes ili čije je pravo povređeno, tako što će bez odlaganja:
- na zahtev ukloniti objavljen sadržaj tako da ne bude javno dostupan i sačuvati ga u elektronskoj formi za potrebe bilo kog postupka koji bi mogao biti pokrenut, a u svrhu obezbeđenja dokaza, veštačenja i slično;
- nadležnom organu ili oštećenom licu dostaviti korisničke podatke autora čije delo krši neko od navedenih ili drugih pravau skladu sa zakonima Republike Srbije.
 
6.      Administracija ima apsolutno pravo da članove koji ne poštuju pravila kazni i to na tri propisana načina: upozorenje , trajno ili privremeno udaljavanje sa sajta.Kazna će biti srazmerna prekršaju.

7.       Fotografije na sajtu su autorsko delo samih autora i kao takve ne smeju se kopirati , distrubirati ili na bilo koji drugi način korstiti (u komercijalne i nekomercijalne svrhe) bez prethodne pismene saglasnosti autora. Postavljanjem  fotografije autor postaje saglasan da sajt  Balkan photography koristi (u  okviru sajta ), bez naknade u neograničenom vremesnkom periodu i odričete se mogućnosti njegovog povlačenja ili brisanja sa sajta  bez saglasnosti administracije foruma. Sajt  Balkan photography ne  sme koristiti fotografije u komercijalne svrhe (prodaja, preprodaja,distribucija itd...) bez prethodne pisane saglasnosti samog autora.

8.      Kačenje fotografija preko Image Hosting sajtova je zabranjena i takva opcija neće postojati na sajtu.

9.      Članovi sajta su dužni da poštuju jedni druge bez obzira da li imaju apsolutno različite stavove.Svaki vid vređanja, omalovažavanja, pretnje će biti sankcionisan udaljavanjem (privremenim ili trajnim) sa sajta.

10.  Zabranjena je svaka vrsta spama i trola. Poruke će momentalno biti obrisane, a adminstranicja ima pravo da člana koji ne poštuje ovo pravilo kazni upozorenjem ili trajnim ili privremenim udaljavanjem sa sajta.

11.  Rasprave o politici, religiji, nacionalnosti, seksualnom opredeljenju nisu dozvoljene.Takve rasprave će biti obrisane i autori takvih poruka kažnjeni opomenom ili trajnim ili privremenim udaljavanjem sa sajta.

12.  Komentari koji se mogu protumačiti kao maliciozni, provokatorski i sa namerom provociranja drugih članova biće brisane , a autor opomenut ili trajno ili privremeno udaljen sa sajta.

13.  Prilikom komentarisanja nečijeg autorskog dela strogo je zabranjeno komentarisati modela i njegove fizičke  karakteristike. Poželjno je komentarisati izraz lica, formu tela itd, ali nikako se ne sme komentarisati izgled modela. Ipak ukusi su različiti. Administracija ima pravo takve komentare da obrise i da autora spornih komentara opmene, trajni ili privremeno udalji sa sajta.

14.  Reklamiranje vašeg sajta, firme, foruma ili bilo čega drugog što se može okarakterisati kao zloupotreba  reklamiranja (oglašavanja) je zabranjeno. Ukoliko želite oglas na sajtu obratite se administraciji.

15.  Potpisi nisu dozvoljeni, ali u svom profilu možete napisati izajavu koju želite, da ostavite link ka vašem sajtu, socijalnim mrežama, vašem portfolio itd...

16.  Svaki član ima pravo da u svom profilu okači 25 fotografija u galeriju. Galerije predstavljju neku vrstu portfolia. Zato pažljivo birajte koje fotografije kačite , galerije predstavljju vaš najbolji rad. Više o galerijama  ovde:

17.  U interesu modela i šminkera je  da okače primer svog rada i svoj kontak. Poželjno je da napišete i cenu vašeg rada ali ne i neophodno. U podforumu za modele i šminkere poželjno je da učestvuju.

18.  Traženje ,deljenje torenta,crackova , serijskih brojeva i svega sličnog je zabranjeno.
 
19.  Administracija je dužna da vam učini forum što prijatnijim mestom. Članovi su isto dužni da što više olakšaju posao administraciji i da uvek imaju u vidu da administracija radi ovaj posao volonterski i želje da unapredi sajt.
 
20.  Pod-forumi će imati još neka konkretnija  pravila pa obratite pažnju i na njih.
 
21.  Site Balkan photography studio ima pravo da promeni svako od ovih pravila i da doda novo pravilo ukoliko to oklonosti zahtevaju.
 
S Poštovanjem,
Balkan photography
Zaključana tema